shape element

Brandbeveiliging

Betrouwbare en schaalbare branddetectiesystemen

Onderzoek toont aan dat er jaarlijks gemiddeld 3.000 keer brand uitbreekt bij bedrijven. Een klein vuurtje tovert zich in no time om tot een ongecontroleerde vlammenzee. Bedrijfseigendommen gaan in vlammen op én de veiligheid van je medewerkers komt in gedrang. Na het blussen is de schade niet te overzien... Een betrouwbare brandbeveiliging voor bedrijven is dus  geen overbodige luxe. 

Starten met brandbeveiliging voor jouw onderneming

Op basis van de risicoanalyse en ARAB reglementering brengen we in kaart welk type branddetectiesysteem je bedrijfseigendommen en personeel optimaal beschermt. Daarnaast overlopen we ook de vereisten die eventueel door de brandweer worden opgelegd. Voor sommige handelszaken volstaan enkel rookmelders terwijl andere bedrijven baat hebben bij volledig geïntegreerde systemen. Samen met jou gaan we op zoek naar de meest geschikte en schaalbare brandbeveiliging voor je onderneming.

 

Maak kennis met onze modulaire systemen

Dankzij onze modulaire BOSEC gekeurde branddetectiesystemen kies je voor brandveiligheid op maat van jouw onderneming. Ze beschermen je medewerkers, installaties en bedrijfsdata. Kortom, ze garanderen de continuïteit van je bedrijf.

Onze modulaire systemen zijn:

Adresseerbaar of conventioneel
Adresseerbare branddetectie geeft een nauwkeurige locatie weer waar er rook of brand gesignaleerd is. Dit is mogelijk omdat elke detector z’n ‘eigen unieke adres’ heeft, waardoor je gemakkelijk kan achterhalen waar het probleem zich precies voordoet. Een conventioneel systeem detecteert rook of brand in een bepaalde zone.

 

 

Automatische doormelding
Bij de installatie van jouw branddetectiesysteem voorzien we automatische doormelding zodat de hulpdiensten vanzelf verwittigd worden.

Innovatieve detectietechnologie
De veiligheid van je bedrijf en medewerkers primeert. Daarom plaatsen we steeds de nieuwste en slimste detectie technologieën, waardoor de systemen incidenten vroegtijdig en nauwkeurig kunnen opsporen.

 Naadloze integratie met alarmsysteem en camerabewaking
Onze brandveiligheidssystemen zijn perfect integreerbaar met andere veiligheidsoplossingen zoals alarmsystemen en camerabewaking. 

 

45% van alle branden vinden plaats in bedrijfspanden.

De meeste branden vinden plaats in kantoren (11,3%), stallen (8,5%) en horecapanden (8,5%).

De hoeveelheid bedrijfseigendommen en data die in vlammen opgaat is niet te overzien.

Vragen over brandbeveiliging?

Laat u adviseren door onze experts

Veelgestelde vragen over brandbeveiliging

  • Hoeveel kost een systeem?