shape element

Mineral Composite: brandbeveiliging voor kunststofbedrijf

Mineral Composite is een veelzijdig bedrijf, gespecialiseerd in toepassingen met polyester, epoxy en polymeren. Deze grondstoffen worden hierbij zowel gebruikt voor bouwen, onderhouden als herstellen. Van vormstukken tot metaal- en vloercoating of creatievere oplossingen: Mineral Composite levert het aan.

Wegens de continue groei van het bedrijf werd een tijdje geleden een nieuwe hal in Alken gebouwd, net naast de bestaande infrastructuur. Het oude gedeelte werd vervolgens aan een ander bedrijf verkocht. Voor de nieuwe constructie was uiteraard nood aan de nodige brandbeveiliging en camerabewaking. Hierbij diende ook de nodige aandacht te worden besteed aan de specifieke grondstoffen waarmee Mineral Composite werkt, gekoppeld aan de wettelijke verplichtingen.

Oplossing op maat, met brandpoort als extra module

Voor de nieuwe hal van Mineral Composite werd door MOM Security de FPA-1200 brandmeldcentrale van Bosch Security Systems naar voren geschoven. Dit met name vanwege de grote betrouwbaarheid en stabiliteit van het brandalarm, wat eens zo cruciaal is in deze sector. Daarnaast zorgt de centrale met touchscreen voor het nodige gebruiksgemak. De brandmeldcentrale is bovendien volledig adresseerbaar. Dit betekent dat de personeelsleden meteen weten waar in de hal het probleem zich precies bevindt, om zo snel en gericht actie te ondernemen. Bij een grote hal zoals die van Mineral Composite is deze functionaliteit een belangrijke vereiste. Klassieke conventionele systemen in brandbeveiliging zijn prima voor kleinere panden, maar schieten voor deze omvang tekort.

Daarnaast werd voor de constructie in Alken ook een zogenaamde brandpoort-relais als extra module voorzien. Gekoppeld aan de brandmeldcentrale zorgt deze ervoor dat de hal in aparte delen is voorzien, welke bij brand individueel kunnen worden afgesloten. Dit in gang zetten kan zowel door de personeelsleden via het paneel gebeuren, als automatisch worden geactiveerd door de verschillende branddetectoren in het gebouw.

Wil je de nodige brandbeveiliging, aangepast aan de noden van je bedrijf? Plan vandaag nog een adviesgesprek met één van onze experts. Samen met jou maken we ter plaatse een risicoanalyse op maat. Zo wordt dag én nacht een oogje in het zeil gehouden.

image

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Laat u vrijblijvend adviseren door een expert

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88