shape element

Morren Diest: totaaloplossing voor nieuwe garage

Recent bouwde Ford-garage Morren een volledig nieuwe vestiging in Diest, naast de bestaande locatie in Sint-Truiden. Naast een uitgebreide en moderne showroom werd er uiteraard ook de nodige ruimte voor een werkatelier en kantoren voorzien. Daarnaast staat voor binnenkort een nieuwe parkeertoren op de planning.

Bij een nieuwbouw van deze omvang hoort als garage een hedendaagse totaaloplossing, waarbij zowel brandalarm, inbraakbeveiliging als camerabewaking voorzien zijn. En liefst van al perfect op elkaar afgestemd en makkelijk in gebruik. Morren contacteerde daarom MOM Security, die eerder al de installatie voor de vestiging in Sint-Truiden plaatste.

Combinatie van inbraakbeveiliging, camerabewaking en brandalarm

Voor het volledige gebouw van Morren werd als beginpunt gekozen voor de modulaire brandmeldcentrale FPA-5000 van Bosch. Dit zogenaamde adresseerbare systeem is namelijk niet alleen mee met de tijd, maar ook uitbreidbaar en makkelijk aanpasbaar aan de specifieke uitdagingen van een garage. Hierbij werden drie aparte systemen voorzien. Daarnaast werd een RWA-systeem (rookwarmteafvoer) voorgesteld. Rookluiken worden via een centraal punt bediend en via automatische detectoren wordt bij brand een signaal uitgestuurd.

Deze basis werd aangevuld met ProSYS Plus-inbraakbeveiliging van Risco Group. Dit veelzijdige systeem is namelijk specifiek uitgewerkt voor bedrijven met een commerciële ruimte. Een reeks detectoren met zowel een binnen- als buitensirene worden doorgemeld via internet. Op deze manier is de situatie ter plaatse op elk moment controleerbaar, via de handige app. Bovendien werden beiden vestigingen in Diest en Sint-Truiden hierin opgenomen. Een andere belangrijke reden waarom MOM Security net dit systeem voorstelde voor de inbraakbeveiliging, is dat via één enkel paneel een oneindige schaalbaarheid mogelijk is. Perfect dus voor eventuele verdere uitbreidingsplannen van Morren in Diest, zoals de toekomstige parkeergarage naast de nieuwe locatie.

Om het gevoel van veiligheid en controle in en rondom de garage compleet te maken, werd ook de nodige camerabewaking geïnstalleerd. Verschillende moderne IP-camera’s werden hierbij aan een centrale controle-unit én een NVR (Network Video Recorder) verbonden. Elke beweging wordt opgenomen en ook virtueel in de cloud geplaatst. Om de beelden optimaal te kunnen analyseren is hierbij ook inzoomen en bewegen van de IP-camera’s mogelijk. Net zoals het live bekijken van beelden op elk moment, zelfs als er geen verdachte zaken zijn. En van zodra er een melding van inbraak of brand binnenkomt bij de eveneens voorziene meldkamer, kunnen de operatoren de camerabeelden gebruiken als extra materiaal om de situatie te beoordelen.

Wil je een combinatie van inbraakbeveiliging, camerabewaking en brandalarm voor je bedrijf? Plan vandaag nog een adviesgesprek met één van onze experts. Samen met jou maken we ter plaatse een risicoanalyse op maat. Zo wordt dag én nacht een oogje in het zeil gehouden.


Lees ook eens dit eens

Naar overzicht

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Laat u vrijblijvend adviseren door een expert

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88