shape element

Stalingrad Village: inbraakbeveiliging voor modulaire containers

Onder het Zuidpaleis in Brussel worden momenteel grote werken aan de nieuwe metrolijn 3 uitgevoerd. Hierdoor moesten zeven handelaars voor 2,5 jaar verhuizen naar een tijdelijk winkelcentrum op de Stalingradlaan. Elke zaak kreeg hierbij een eigen modulaire container ter beschikking.

Ook voor deze tijdelijke situatie was uiteraard een degelijk inbraaksysteem nodig. Een constructie met modulaire containers zorgt echter voor specifieke uitdagingen. Zo is er bijvoorbeeld de metalen buitenschil, waarmee rekening dient te worden gehouden. 

Precies daarom klopte BUDE CONTAINERBOUW aan bij MOM Security, om de nodige inbraakbeveiliging op maat te voorzien. Belangrijk hierbij was dat de oplossing elke container optimaal beveiligde en bovendien voor maximale individuele vrijheid voor elke individuele handelszaak zorgde.

Ondertussen zijn alle handelszaken verhuisd naar de nieuwe locatie. Het gaat hierbij om een diverse samenstelling van twee horecazaken, twee reisagentschappen, een doe-het-zelf-zaak, een sportwinkel en een zaak voor huishoudtoestellen. In het winkelcentrum is bovendien ook de nodige kantoorruimte. Deze uiteenlopende doelen van elke container was ook iets waarmee rekening diende te worden gehouden, bij het uitwerken van de ideale inbraakbeveiliging.

Compleet inbraaksysteem met branddetectie

Voor het tijdelijke winkelcentrum Stalingrad Village werd als oplossing een volledige en moderne inbraakbeveiliging voorzien. Deze hield rekening met de tijdelijke situatie maar boet tegelijkertijd niet in aan zowel het bewaken van de modulaire containers als het doorgeven van potentiële risico’s.

Centraal hierbij staat een aparte inbraakinstallatie voor elke container, die via het netwerk op elk moment verbonden is met een meldkamer. De operatoren bekijken onmiddellijk elke melding die binnenkomt en nemen steeds contact op met de handelaar in kwestie. Bovendien beheert elke handelaar het inbraaksysteem via een app op de smartphone of tablet. Hierbij worden standaard niet alleen push-upberichten gestuurd bij elke detectie van eventuele problemen, maar kan het alarmsysteem ook vanop afstand in- en uitgeschakeld worden. Verder kan elke gebruiker zelf instellen in welke situatie hij of zij wel of niet verwittigd wil worden. Dit naast een reeks andere instellingen die via de app mogelijk zijn. Een passende buitensirene aan elk van de zeven containers maakt de installatie compleet.

Daarnaast werden aan elke inbraakinstallatie ook de nodige rookmelders gekoppeld. Via dezelfde contactmogelijkheden wordt een melding uitgestuurd, van zodra de rookmelders potentieel gevaar opmerken. Op deze manier is er sprake van één compleet en modern ecosysteem als beveiliging, individueel voor elke handelszaak.

Wil je het perfect passende inbraaksysteem voor een tijdelijke constructie in je bedrijf? Plan vandaag nog een adviesgesprek met één van onze experts. Samen met jou maken we ter plaatse een risicoanalyse op maat. Zo wordt dag én nacht een oogje in het zeil gehouden.

image

Lees ook eens dit eens

Naar overzicht

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Laat u vrijblijvend adviseren door een expert

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88