shape element

Alarm­systemen

Veilig van huis, veilig thuis

Daar zorgt ons gepersonaliseerd alarmsysteem voor! Dankzij de slimme en inbraakveilige technologie heb je steeds een wakend oog in de buurt. Of je nu dichtbij bent, of ver van huis… Deze inbraakdetectie zorgt voor meer veiligheid, controle én gemoedsrust. Het gepersonaliseerde alarmsysteem is jouw betrouwbare (nacht)waker die meteen in actie schiet bij een alarmmelding. Zowel binnenshuis als buitenshuis.

Hoe werkt ons alarmsysteem?

Zodra het systeem een indringer of verdachte situatie detecteert, treden de sirenes in actie en krijg je hierover een melding. Onze technologie zorgt ervoor dat je kan kiezen uit 2 verschillende soorten doormelding:

 • Optie 1: Sluit je aan bij een professionele meldkamer. Bij een poging tot of bij inbraak zal de meldkamer een signaal ontvangen van jouw alarmsysteem. De operator krijgt een melding te zien met klantgegevens, de locatie van het alarm, de installateur én de taak die hij/zij moet uitvoeren.
 • Optie 2: Doormelding via een app of telefoon. Wanneer je kiest voor doormelding via de app of telefoon ontvang je een pop-up notificatie of spraakbericht wanneer het alarmsysteem een inbreker detecteert. Wanneer jij deze notificatie ontvangt kan je snel stappen ondernemen.De eindeloze mogelijkheden van inbraakbeveiliging

Bekabeld, draadloos of hybride systeem?
Ga je bouwen? Dan kies je best voor een bekabeld of hybride systeem. Bij een afgewerkte woning is een draadloos systeem eerder aangewezen. Samen met jou tekenen we een oplossing uit op maat van je woning zodat zelfs de moeilijk bereikbare delen van jouw huis beveiligd kunnen worden.
Je kan kiezen uit moderne bedienpanelen en een breed scala aan accessoires om aan al jouw behoeften te voldoen.

Volumetrische én perimetrische detectie mogelijk.
Met volumetrische detectie beveilig je elke vierkante meter ìn jouw woning. Zodra het systeem een inbreker bij jou in huis detecteert zal jij het geweten hebben. 
Perimetrische detectie zorgt voor extra beveiliging rondom jouw woning. Er worden slimme detectoren rond jouw huis geplaatst. Deze slaan alarm wanneer een ongewenste gast jouw perceel betreedt. Het grote voordeel van perimetrische detectie? Je schrikt indringers af nog voor ze binnendringen.
Volumetrische en perimetrische detectie kunnen best in combinatie geplaatst worden. Op die manier voel je je altijd veilig.

Raam-, deur- en poortbeveiliging
Raam-, deur- en poortbeveiliging geeft inbrekers geen kans. Dit type beveiliging zorgt ervoor dat indringers pro-actief verjaagd worden. Zo voorkom je zowel inbraakschade als braakschade. 

Sirenes 
Een oude wijsheid, maar nog altijd waar: harde geluiden schrikken inbrekers af. De sirenes van MOM Security hebben hetzelfde effect.

 

Naadloze integratie met video verificatie.

Vals alarm of echt een indringer? Dankzij een naadloze integratie met video verificatie kan je checken wat er precies aan de hand is. Bij een alarm of inbraak ontvang je realtime een melding met videoclips of stilstaande beelden. Daarna beslis je hoe je reageert op de situatie.
De geintegreerde camera kan je eveneens beelden sturen wanneer een deur wordt geopend of wanneer er specifieke codes worden gebruikt. Zo kan je er zeker van zijn dat de kinderen veilig thuis komen maar ook of ze hun huiswerk maken en klusjes uitvoeren.
Video connectie met een ouder famillielid als alternatieve oplossing voor begeleid wonen

 

Beheer uw leven op een slimme manier met de  smart home functies

Bespaar jezelf een hoop tijd, moeite  en geld door alle smart home functies in één app te beheren. 
Door vooraf je dagelijkse routine te definieren kan je door op 1 enkele knop van je smartphone app te klikken je lichten en beveiligingssysteem aan – en uitzetten, de rolluiken bedienen, je deur op slot zetten of openen, de klimaatregeling beheren en bepaalde toestellen uitschakelen.
Zelfs als je op vakantie  bent, kan je de indruk wekken dat het pand bewoond is.

Betrouwbare integratie met KNX domotica

Door de integratie met KNX kan je een systeem ontwerpen met talrijke functionaliteiten die veiligheid, comfort en energie-efficientie combineren.

Upgraden van ieder bekabeld alarmsysteem is mogelijk

Ieder bekabeld alarmsysteem ongeacht het merk kan op een eenvoudige manier gemoderniseerd worden met behoud van diverse componenten.
Zo kan je gebruik maken van de laatste nieuwe technologieen zoals het gebruik van de app.

Servicecontract

Een beveiligingssysteem is 100% veilig als het onderworpen wordt aan een jaarlijkse controle.
MOM Security biedt hiervoor 2 formules namelijk jaarlijks onderhoud of all in servicecontract.
Goed om te weten : door te kiezen voor een professioneel onderhoud, behoudt je systeem het INCERT attest.
Daardoor voeldoe je altijd aan de eisen die de verzekeringsmaatschappijen stellen.

 

Blogberichten

Politie telt elke dag meer dan 144 inbraken in België.

In 40% van de gevallen was er tijdens de inbraak(poging) iemand thuis.

Een inbreker heeft gemiddeld 30 seconden nodig om binnen te komen.

Een inbraak elke 10 minuten

53000 inbraken gemiddeld per jaar

Vragen over inbraakbeveiliging?

Laat je adviseren door een van onze experts

Veelgestelde vragen over alarmsystemen

 • Is een jaarlijks onderhoud verplicht?

  De gebruiker is er verantwoordelijk voor dat zijn alarmsysteem jaarlijks wordt onderhouden. Je kan dit zelf doen, indien je het niet zelf doet moet je een beroep doen op een erkende beveiligingsonderneming.
  Indien het onderhoud gebeurt door een erkende beveiligingsonderneming, geeft deze een attest af.
  Het jaarlijks onderhoud blijft bestaan, maar er is geen wettelijke verplichting meer om een contract af te sluiten dat voorziet in een jaarlijks onderhoud door een erkende beveiligingsonderneming.
  Indien je bij een politietussenkomst niet kan bewijen dat het systeem goed is onderhouden, loop je de kans gesanctioneerd te worden met geldboetes tussen 7500 en 15000 euro.


   

 • Moet ik mijn alarmsysteem registreren?

  Binnen de 10 dagen na de plaatsing moet je het alarmsysteem registreren op police-on-web.
  Indien je aangesloten bent bij een meldkamer, dien je zelf niets te ondernemen vermits de meldkamer het nodige doet.
  Bij verhuis moet je niet vergeten het systeem af te melden.


  Als je systeem niet geregisteerd is, bestaat de kans dat de politie niet tussen komt indien je sirene afgaat.
  Bovendien riskeer je een boete van 50 tot 500 euro.