shape element

Safety

Slimme safety detectoren voor jouw woning

Bescherm je geliefden tegen de dramatische gevolgen van brand, CO2 en wateroverlast.

Een brandje of CO2 vergiftiging doet zich sneller voor dan je zou denken. Bij brand wordt je niet wakker van rook en geur tiijdens de nachtrust omdat je neus meeslaapt.
Daarom is een rookdetector noodzakelijk om uw dierbaren en kostbare bezittingen te beschermen op een efficiente manier. Onze slimme rookmelders geven brand geen kans! 

De werking van onze estetische en efficiente rookmelders

Onze bekabelde of draadloze rookmelders kunnen afzonderlijk of  in combinatie geplaatst worden met het alarmsysteem zodat je optimaal kan genieten van een veilig gezinsleven. 
De rookmelders bewaken 24 uur per dag je woning en slaan alarm bij rook en grote temperatuurschommelingen door middel van de ingebouwde sirene. Ook kan  je kiezen voor een rookmelder met een koolmonoxidesensor die je verwittigt bij gevaarlijke CO2 niveaus. 
De rookmelders worden zodanig ingesteld dat bij alarm van 1 rookmelder al de overige geactiveerd worden. Zo ben je er zeker van dat je tijdig en veilig je woning kan verlaten.
Sinds 2020 is het verplicht om 1 rookmelder te installeren op iedere verdieping. Echter door de toenemende aanwezigheid van batterijen is dit onvoldoende om de veiligheid te garanderen. 
Bij lage batterij of vervuiling krijg je een melding waardoor ze extra betrouwbaar zijn

 

 

image

Voorkom schade door onmiddellijke detectie van waterlekkages

Een lekkend wasmachine, gebroken leiding, ondergelopen kelder......leidt vaak tot onaangename financiele gevolgen.

Dit voorkom je door het plaatsen van een waterlekdetector op die plaatsen waar er overstromingsgevaar is.....onder de badkuip, gootsteen, wasmachine, vaatwasser, rioolbuis en boilers.

 

 

 

image

Bescherm jezelf in onveilige situaties

Soms verzeil je ongewild in een gevaarlijke situatie.......een overval, homejacking, brand, ongeval, kortom een levensbedreigende situatie thuis ...en wil je snel bijstand van de hulppdiensten.

Door middel van één muisklik verwittig je de meldkamer of hulpdiensten maar ook alle gebruikers van het systeem.

De paniekknop kan tevens gebruikt worden voor medische hulp. Door de paniekknop aan een touwtje te bevestigen of aan de rand van het bed is de kwetsbare persoon zelf in staat om de ambulance te verwittigen.

 

 

image

Veelgestelde vragen over branddetectie

 • Waar moet ik een rookmelder plaatsen?

  Vanaf 01/01/2020 ben je verplicht om op iedere verdieping minstens één rookmelder aan te brengen.
  Je plaatst de rookmelder bij voorkeur midden in de ruimtes waardoor je heen moet om de woning te verlaten, de zogenaamde vluchtweg.
  Best vermijd je dat een rookmelder bevestigd wordt in keuken, badkamer en garage.
  Indien je rechtstreeks toegang hebt tot de kelder en garage, dan dien je deze ruimtes eveneens te voorzien van een rookmelder


   

Jaarlijks worden er zo’n 20.000 woningbranden geregistreerd in België.

Jaarlijks laten tientallen mensen het leven door woningbranden.

Rookdetectoren zijn sinds 2020 verplicht in alle woningen.

 

Vragen over branddetectie?

Onze experts staan voor je klaar.