shape element

Wat kost een inbraakbeveiliging

Wat kost inbraakbeveiliging voor een huis?

Inbraakbeveiliging zorgt ervoor dat dieven geen kans krijgen om met je kostbare bezittingen aan de haal te gaan. Maar zaken zoals een alarmsysteem en video-verificatie hebben een nog veel belangrijkere functie. Je voelt je namelijk ’s nachts veilig én kunt met een goed gevoel het huis alleen laten. 

De hamvraag is dan natuurlijk: wat zijn de kosten van inbraakbeveiliging voor je woning? Belangrijk om allereerst te weten, is dat een alarmsysteem modulair is. Elk gekozen element bepaalt een deel van de totale kostprijs. Bovendien is kwalitatieve inbraakbeveiliging puur maatwerk. Van raam- en deurbeveiliging en een alarmsysteem tot mistgeneratoren en camerasystemen: de mogelijkheden zijn immers eindeloos. 

De voor jou juiste keuze is een combinatie hiervan, die de zwakke punten in en rond je woning opvangt. Inbraakbeveiliging die kijkt naar zaken zoals de omgeving, het type woning en het aantal ramen en deuren. Maar ook rekening houdt met je manier van leven, gewoontes en wensen. Een adviesgesprek en analyse van je woning is dan ook geen overbodige luxe, wanneer je een inbraakbeveiliging kiest.

Een alarmsysteem: de absolute basis qua inbraakbeveiliging

Standaard inbraakbeveiliging is niet compleet zonder alarmsysteem. Deze kan je al zelf installeren voor slechts 500 euro. De betrouwbaarheid laat echter meestal de wensen over. Bovendien zijn deze alarmsystemen niet gekeurd en zijn de verdere abonnementskosten hoog. Beter is om een alarmsysteem door professionals te laten installeren, die hiervoor opgeleid zijn. Zo ben je gerust dat alles goed werkt en lang zal meegaan. 

Een betrouwbaar beveiligingssysteem dat we als MOM Security installeren bij gezinnen is LightSYS 2 van Risco en SATEL. Dit uitgebreide alarmsysteem is flexibel aanpasbaar aan de specifieke noden van je woning en bovendien te koppelen aan je DOMOTICA- systeem. Met de nodige detectoren, magneetcontacten en camera’s wordt elk risicovol stuk in huis continu bewaakt. Bovendien behoort een rook- en hittemelder tot de mogelijkheden, net zoals waterlekdetectie. En via de bijhorende app volg je niet alleen de status van je inbraakbeveiliging vanop afstand, maar maak je van je woning ook een volwaardige smart home. Je verlichting aan- en uitzetten, de verwarming een paar graden hoger zetten vanop afstand of je rolluiken en garagepoort bedienen: je doet het allemaal via je smartphone of tablet. Afhankelijk van de precieze keuzes die je maakt kan een systeem geplaatst worden vanaf 1.500 euro.

De meldkamer en video-verificatie: goede opties voor inbraakbeveiliging 

Een aansluiting met een meldkamer behoort ook tot de mogelijkheden van een inbraakbeveiliging. Hierbij wordt elke melding doorgestuurd en beoordeeld door operatoren. Je krijgt tegelijkertijd zelf ook een bericht op de smartphone via de bijhorende app. De meldkamer contacteert je vervolgens en bekijkt samen met jou wat de gepaste actie is. 

Deze optie voor je inbraakbeveiliging maakt deel uit van het aparte servicecontract. Goed om weten hierbij:  Ons systeem werkt met of zonder meldkamer waardoor je niet meteen moet beslissen om dit erbij te nemen.  

Wil je de inbraakbeveiliging naar een nog hoger niveau tillen? Dan is het interessant om in en rondom je huis video-verificatie in te zetten, met IP-camera’s op strategische plaatsen. Deze kan al dan niet aan de inbraakbeveiliging gekoppeld worden, om nog beter de situatie in en rondom je woning te volgen. Hiervoor werken we bij MOM Security steevast samen met VUpoint: een baanbrekende oplossing van Risco voor het live beoordelen van videobeelden in hd-kwaliteit. Via de cloud heb je altijd makkelijk toegang tot deze video-verificatie, dankzij de bijhorende app. En als een zogenaamde trigger iets verdacht opmerkt, krijg jij meteen een pushbericht.

Geïnteresseerd in inbraakbeveiliging voor je woning? Plan vandaag nog een adviesgesprek met één van onze experts. Samen met jou maken we ter plaatse een risicoanalyse op maat. Zo ben je altijd veilig van huis én veilig thuis.

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Bereken de prijs van een beveiligingssysteem op maat

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88

Mail versturen