shape element

Camerabeveiliging voor bedrijven

Camerabeveiliging voor bedrijven: dit zijn de mogelijkheden

Camerabeveiliging is een goede manier om het klassieke alarmsysteem van je bedrijfsgebouw aan te vullen. In de eerste plaats omdat je hiermee nog meer preventief en afschrikkend werkt. Dieven worden met de juiste camerabeveiliging namelijk opgemerkt, nog voor ze in het gebouw zelf geraakt zijn. Bovendien is het een prima alternatief voor de klassieke nachtwaker en patrouilles. En je verzamelt er ook bewijsmateriaal mee, als het toch fout loopt.

Bij camerabeveiliging gaat via perimeterbewaking een alarm af, van zodra dieven het terrein proberen te betreden. Detectoren en tril- of magneetcontacten merken in een klassieke configuratie deze situatie ook op. Er is echter een belangrijk nadeel: ze zorgen ook voor veel valse meldingen. Met camerabeveiliging kan je echter in detail virtuele lijnen of andere grenzen bepalen, die dieven niet mogen overschrijden. En meteen controleren wat er precies aan de hand is. Kwestie van meteen te beslissen wanneer actie echt nodig is.

De juiste camerabeveiliging brengt voor bedrijven ook andere voordelen met zich mee. Stuk voor stuk zaken die een inbraaksysteem alleen minder goed kan uitsluiten. Zo is er het nare gevoel wanneer een inbreker in je pand heeft kunnen rondneuzen. Zelfs als er geen buit is. Bovendien zijn er de herstelkosten en het prijskaartje van de gestolen goederen, die niet altijd volledig door je verzekering wordt gedekt. Camerabeveiliging zorgt er daarentegen voor dat vaker tijdig ingegrepen wordt.

Goede camerabewaking is een kwestie van maatwerk. Zo is er de keuze welk type camera je zal gebruiken, op welke locatie en voor welke doeleinden. De klassieke keuze om te maken is deze tussen een bullet of dome camera. Vervolgens bekijk je of je een vaste lens neemt, of een gemotoriseerd exemplaar dat kan bewegen. Verder denk je best ook na over een infraroodcamera, als je in het donker bewegingen wil opmerken. Bij dit alles is het aantal megapixels overigens een belangrijk aandachtspunt. Maar hoe dan ook: met alle mogelijkheden en keuze is advies door een expert geen overbodige luxe.

Slimme camerabewaking met automatisatie

Van oudsher is camerabewaking analoog. Dit systeem is echter achterhaald. Daarom wordt tegenwoordig steevast gekozen voor IP-camera’s. In de eerste plaats kan je de beelden zo online checken en is de kwaliteit veel beter. Maar je krijgt als bedrijf ook een hele potentiële waaier aan extra mogelijkheden.

Zo zijn er tegenwoordig slimme camera’s op de markt met de nodige analyse-software. Hiermee zijn automatische beoordelingen van mensen, voertuigen en andere voorwerpen mogelijk.  De meest gebruikte toepassingen hierbij is de herkenning van gezichten en nummerplaten. Personen die niet thuishoren op je bedrijfsterreinen worden er zo automatisch uitgepikt. Of de slagboom of deur gaat enkel open voor de juiste mensen. Een koppeling aan andere systemen zoals je toegangscontrole is bij slimme camerabewaking perfect mogelijk.

Daarnaast bieden intelligente camerasystemen nog andere opties. Zo kan automatisch worden geteld hoeveel mensen het pand binnen- of buitengaan. En met de nodige heat mapping weet je ook welke delen van de locatie het populairst zijn. Objectdetectering zorgt er bovendien voor dat een specifiek voorwerp meteen uit de beelden geplukt kan worden. Hiermee zorgt slimme camerabewaking niet alleen voor de nodige gemoedsrust en veiligheid, maar kan het ook door jou ingezet worden als basis voor strategische beslissingen in bijvoorbeeld een handelszaak.


Geïnteresseerd in camerabewaking voor je bedrijf? Plan vandaag nog een adviesgesprek met één van onze experts. Samen met jou maken we ter plaatse een risicoanalyse op maat. Zo wordt dag én nacht een oogje in het zeil gehouden.


Lees ook eens dit eens

Naar overzicht

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Laat u vrijblijvend adviseren door een expert

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88