shape element

Voordelen van een draadloos AJAX alarmsysteem

Het AJAX alarmsysteem is een echte topper binnen de beveiligingssystemen. Gebruikers en ervaringsdeskundigen omschrijven dit professionele alarmsysteem als slim, 100% veilig, uitermate betrouwbaar én functioneel. Naast het bliksemsnel detecteren en doormelden van inbrekers, brand en rook biedt het systeem nog  talloze voordelen en toepassingsmogelijkheden. 


Benieuwd wat dit AJAX alarm in z’n mars heeft? Je ontdekt het in onderstaand artikel. En dan begrijp je eveneens waarom AJAX het meest bekroonde draadloze alarmsysteem is van Europa.

Zo werkt een AJAX alarmsysteem

Het AJAX alarmsysteem werd gecreëerd om 99,9% van jouw veiligheidsbehoeften te dekken en jouw gezin de nodige gemoedsrust te bieden. De diverse detectoren identificeren bedreigingen in minder dan 1 seconde: denk maar aan het openbreken van ramen en deuren, alsook de aanwezigheid van indringers. 

De MotionCam detectoren laten je de reden van het alarm zien, terwijl de buitendetectoren je zullen waarschuwen wanneer een ongewenste gast je terrein betreedt. Daarnaast zitten er ook rook- en CO2 melders in het systeem die snel reageren bij rook en plotse temperatuurstijgingen. Je bent dus ook beschermd tegen brand en koolmonoxide.

In tegenstelling tot goedkope draadloze alarmsystemen beschikt AJAX over een binnen- en buitensirene. Bij inbraak zullen deze een geluid produceren tot 113 Db waarbij jij en/of je buren gealarmeerd worden. Hierdoor zal de inbreker zijn rooftocht per direct afblazen wat niet gebeurt als je alleen op de meldkamer bent aangesloten.

Doet er zich een medische noodsituatie, overval of inbraak voor? Dan kan je snel en efficiënt jouw contactpersonen verwittigen met één druk op de AJAX button...

De 8 grootste troeven van het AJAX alarm

#1: Betrouwbaar en 100% veilig

De belangrijkste functie van een alarmsysteem is het waarborgen van de veiligheid en geborgenheid van jouw gezin. Je moet 100% op je systeem kunnen vertrouwen én dat is bij AJAX geen probleem. Het alarm is volledig gecertificeerd volgens de Europese norm Grade 2 en staat garant voor kwaliteit. 

Daarnaast is het AJAX alarm is uitgerust met een jeweller radiotechniek waardoor de verschillende detectoren én de centrale stabiel met elkaar kunnen communiceren binnen een bereik van 2000 meter.

Het versleutelingsalgoritme én de frequentieverschuiving maken het AJAX alarm helemaal inbraak-proof. Deze twee veiligheidssnufjes zorgen ervoor dat inbrekers het systeem niet kunnen jammen met stoorzenders.

 

#2: Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Naast de professionele kwaliteit en veiligheidssnufjes is ook het voordelige prijskaartje héél interessant. Een AJAX alarmsysteem voor gezinswoningen is al beschikbaar vanaf €995, exclusief BTW. 

Bovendien heb je de keuze om componenten zelf te installeren aan de hand van het vooraf besproken beveiligingsplan. Nadat je alles hebt aangebracht, zal een technieker ter plaatse de installatie controleren en vervolgens het systeem  programmeren in functie van je wensen en leefgewoontes. Kortom een besparing in je budget!

#3: Slim systeem met smart home functies

Naast inbraakbeveiliging biedt het AJAX systeem je de mogelijkheid om elektrische sloten, poorten, verwarming en andere apparaten te bedienen en te automatiseren volgens bepaalde scenario’s. 

Één van AJAX’s sterkste troeven is dat het systeem met bepaalde detectoren van derden kan integreren! Dit is uitermate interessant als je je systeem wenst te vernieuwen.

#4: Functioneel en stijlvol design

Dankzij het strakke design past het AJAX alarm in ieder interieur. Het alarmsysteem is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit.

#5: Toepassingsmogelijkheden zijn legio  

Dankzij de schaalbaarheid kan je het systeem benutten voor zowel tuinhuizen, garages, campers, appartementen, vakantiehuizen als woningen én bedrijven.


#6: Uitermate gebruiksvriendelijk

Via de AJAX app kan je je systeem eenvoudig beheren. Met slechts enkele tikken in de app kan jij het systeem in- en uitschakelen. Wil je bepaalde apparaten inschakelen voordat je thuiskomt? Dat is zo gebeurd dankzij de handige app. Daarnaast zie je in de app ook een overzicht van de werking van de detectoren.

Gaat het alarm af? Dan word je via SMS, telefoon of SWIFTALERTS direct verwittigd.

 

#7: Integratie met video verificatie mogelijk

Door IP camera’s te integreren kan je in real time zien wat er zich thuis afspeelt. Zo ben je steeds gerust als je een melding van eender welke aard ontvangt… medisch, inbraak of brand.


#8: Geen verplichte abonnementskosten

Met het AJAX draadloos systeem ben je niet verplicht om je aan te sluiten op een meldkamer of andere abonnementskosten te betalen. Indien je wenst, kies je simpelweg voor een servicecontract waarbij het systeem 1x jaar aan een controle wordt onderworpen en waarbij je steeds gebruik kan maken van de 24/7 service en helpdesk. 

Heb je toch gekozen voor de meldkamer en wens je deze om één of andere reden te beëindigen? Geen probleem! Één maand opzeg en je systeem blijft operationeel waarbij jij en andere personen nog steeds worden gealarmeerd.

Zo vermijd je hoge gebruikskosten én ben je 100% eigenaar van een steeds werkend systeem, onafhankelijk van het type doormelding.

Zo, nu ben je helemaal geïnformeerd over het draadloze AJAX alarmsysteem. Ben jij ook helemaal overtuigd van dit alarmsysteem? Of wil je het systeem en de mogelijkheden nog beter leren kennen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan. Onze beveiligingsadviseurs helpen je graag verder.


Lees ook eens dit eens

Naar overzicht

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Bereken de prijs van een beveiligingssysteem op maat

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88

Mail versturen