shape element

6 redenen waarom je best in beveiligingscamera’s investeert

Bij een ondoordringbare beveiliging van je huis mogen camera’s niet ontbreken. Maar wist je dat je er niet alleen potentiële inbraken mee kan voorkomen? Integendeel, er zijn nog zoveel meer redenen om te investeren in beveiligingscamera’s om jezelf en je naasten te beschermen. Wij lijsten ze even voor je op.

1. Detecteer potentiële inbrekers al vanop afstand

Buitencamera’s projecteren virtuele rasters of lijnen op je privédomein. Loopt er iemand door dit veld, of over de lijn, dan detecteert het camerasysteem dat en stuurt het je onmiddellijk de beelden via je smartphone, tablet of computer. Ook wanneer je niet thuis bent.


Je kan de camera’s koppelen aan je alarmsysteem, waardoor een alarmsignaal wordt geactiveerd. Ook kan je instellen dat je buitenverlichting aanspringt wanneer de camera’s een potentiële inbreker spotten!

 

2. Schrik inbrekers meteen af

Het is statistisch bewezen dat beveiligingscamera’s die duidelijk in het zicht hangen, de kans op inbraak aanzienlijk verlagen. Inbrekers worden namelijk al afgeschrikt voordat ze nog maar een poging wagen om in je huis, vakantiewoning of andere eigendom binnen te dringen. Want wie is er nu zo dom om in te breken als ze weten dat ze op beeld worden vastgelegd!?

3. Sla geen loos alarm

Gaat je inbraak- of brandalarm af? Dan is het altijd beter eerst zelf een controle uit te voeren alvorens de hulpdiensten in te schakelen. Daarom krijg je bij activatie van het alarm een melding op je pc of mobiele toestel en kan je op de camerabeelden kijken of er al dan niet effectief een noodgeval is.


Je kan er trouwens voor kiezen dat het beveiligingspersoneel in een meldkamer jou opbelt bij inbraak- of branddetectie. Of dat zij eventueel zelf de camerabeelden bekijken en de hulpdiensten waarschuwen indien dat nodig blijkt.

 

4. Toon bewijs van inbraak en schade

Ben je toch slachtoffer van diefstal of inbraak? Gebruik dan de camerabeelden als bewijs voor de politie. Zo kunnen zij de dader(s) identificeren en opsporen. De schade die je erdoor hebt geleden kan je dankzij de camerabeelden trouwens aan je verzekeringsmaatschappij laten zien!

5. Behoud toezicht op eigendom en dierbaren

Zijn je kinderen alleen thuis en ben jij op je werk of op vakantie? Dan kan je via beveiligingscamera’s steeds een oogje in het zeil houden. Als je kleine kinderen hebt die in de tuin of aan je zwembad aan het spelen zijn, is het gemakkelijk om vanuit je thuiskantoor of keuken te kijken of hen niets overkomt. Ook huisdieren die overdag thuis zitten, kan je altijd en overal in de gaten houden!


Beveiligingscamera’s komen trouwens goed van pas als je elders eigendom hebt. Denk bijvoorbeeld aan je vakantiewoning die je continu kan bewaken. Of paarden- en veestallen die je ergens op het platteland bezit. Via je smartphone, tablet en/of computer behoud je altijd en overal het toezicht op de domeinen en de dierbaren die je uiteraard wilt beschermen!

 

6.  Waak over hulpbehoevende familieleden

Ouders of andere familieleden die hulpbehoevend zijn, maar zelfstandig wonen, kan je met een camerasysteem extra beveiligen. Je plaatst de camera’s bij je hulpbehoevende familie in huis, en via de live-beelden die je altijd en overal in de mobiele app kan bekijken, verzeker je je ervan dat alles in orde is met hen. Aan de hand van een ingebouwd communicatiesysteem in de camera’s, is het trouwens gemakkelijk om contact op te nemen in noodgevallen.

 

Kortom, met degelijke beveiligingscamera’s bescherm je je eigendom en je geliefden, én houd je altijd en overal toezicht! Wil je ook een veilig gevoel, zowel thuis als ergens anders? Neem dan contact op met MOM Security om samen de mogelijkheden te overlopen!


Lees ook eens dit eens

Naar overzicht

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Bereken de prijs van een beveiligingssysteem op maat

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88

Mail versturen