shape element

Ik ga op vakantie en de dief neemt mee…

De zomerperiode breekt aan en velen van ons kijken uit naar een welverdiende pauze, weg van de dagelijkse routine. Even lekker weg! Samen met jou kijken inbrekers óók uit naar jouw vertrek, want dat geeft ze de kans om ongestoord rond te kijken in je huis. Gelukkig zijn er doeltreffende stappen die je kunt nemen om jezelf te beschermen terwijl je geniet van je vakantie. 

Wees inbrekers een stap voor 

Thuiskomen en zien dat je doelwit bent geweest van een inbraak is niet alleen vervelend vanwege waardevolle spullen die weg zijn, het is ingrijpender dat iemand in jouw vertrouwde omgeving is geweest. Het is een inbreuk op je privacy die verstrekkende gevolgen kan hebben, zoals je kan lezen in een eerder blog over de toenemende golf van inbraken. Daarin gaven we al eerder tips over voorzorgsmaatregelen die je kan treffen tegen inbraak. 

Uiteraard zorg je dat wanneer je van huis gaat, of dat nu kort of lang is, de basismaatregelen zijn getroffen. Doe alle ramen, deuren, garages en schuurtjes op slot, verstop waardevolle spullen en berg (reserve)sleutels goed op. Aanvullend daarop geven we je tips om met een gerust hart te vertrekken naar de zon!

image

# Automatiseer verlichting en apparatuur

Een donker huis is een duidelijk teken dat de bewoners afwezig zijn. Door gebruik te maken van timers of slimme systemen, kun je lampen op gevarieerde tijden laten aangaan, wat de illusie wekt dat er iemand thuis is. Vergeet niet om ook enkele buitenlampen in je plan op te nemen. Aanvullend kun je buiten ook een sensor aansluiten, zodat iemand die tóch durft te komen kijken, meteen in de spotlight wordt gezet.

Niet alleen verlichting speelt een rol in de illusie die je voor potentiële inbrekers kan opzetten, eigenlijk kan ieder apparaat nuttig zijn om te voorzien van een timer. Laat de radio ‘s morgens aanspringen, zet de tv af en toe aan en laat automatische gordijnen op domotica sluiten in de avond en opengaan in de ochtend. Gewaagde dief die dit risico durft te nemen!

# Vraag om hulp en betrek je buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend, zeker als het gaat om het in de gaten houden van je huis tijdens je afwezigheid. Vraag een vertrouwde buur, kennis of vriend om af en toe te parkeren op je oprit, de planten water te geven, de post te verzamelen en neer te leggen op een plek buiten het zicht, de gordijnen een keer anders te hangen en gewoon een oogje in het zeil te houden. Dit kan een groot verschil maken in het afschrikken van potentiële inbrekers.

# Overweeg een beveiligingssysteem 

Technologie heeft de manier waarop we onze huizen beveiligen getransformeerd. Overweeg de installatie van een beveiligingssysteem dat je op afstand kan bedienen en monitoren. Camera's, bewegingssensoren en alarmsystemen kunnen niet alleen inbrekers afschrikken, maar je ook real-time updates geven over de status van je woning. Heel handig als je van huis bent en zo alsnog de situatie onder controle hebt met een handige app! 

# Social media

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je avonturen in real-time te delen op social media, kan dit onbedoeld aangeven dat je huis onbewaakt is. Het is beter om te wachten met het delen van je ervaringen tot je weer thuis bent. 

Vertrek met een gerust hart

Veiligheid begint met voorbereiding, dus zet op tijd en proactief de juiste stappen om je huis vakantieklaar te maken. Onthoud dat een goede beveiliging niet alleen beschermt tegen inbraak, maar ook bijdraagt aan een zorgeloze vakantie-ervaring. Het beschermt je als je lekker weggaat én ver daarna!


Lees ook eens dit eens

Naar overzicht

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Bereken de prijs van een beveiligingssysteem op maat

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88

Mail versturen