shape element

Mogelijkheden bij een verouderd systeem

De technologie evolueert zeer snel, en zo ook de wereld van security. Nieuwe en slimme toepassingen zien het daglicht en maken je omgeving veiliger, comfortabeler en eenvoudiger. Het is ook heel hard nodig, want inbrekers hebben ook steeds creatievere manieren om beveiliging te omzeilen. Heb je nog een oud alarmsysteem en wil je toch het geborgen gevoel van thuis blijven behouden? Dan is het slim om je systeem te upgraden of te vervangen. We zetten de mogelijkheden én redenen voor je op een rij.

Waarom investeren in een nieuw alarmsysteem of een upgrade van je huidige systeem?

De vernieuwingen gaan snel en verouderde systemen worden lang niet altijd meer ondersteund door de fabrikant. Denk aan Menvier, Abacus, Jablatron 80 en zo nog enkele meer. Vervanging van onderdelen of onderhoud is niet altijd meer goed te doen, en dat heeft impact op de betrouwbaarheid. Telkens het laatste nieuwe opnemen in je systeem is helemaal niet nodig, maar zorgen dat je systeem bij de tijd blijft wel. De belangrijkste opties die je wil hebben:

  • Videoverificatie: Via een fotodetector of geïntegreerde camera, kun je in en om jouw huis vastleggen wie er rondloopt. Zo kun je vaststellen of de bezoeker gewenst is of niet en dus of er reden is voor het melden van een inbraak.
  • Personenalarm: Een voordeel van nieuwere systemen is de mogelijkheid tot het beveiligen van personen. Oudere mensen bijvoorbeeld, kunnen makkelijker alarm slaan als ze vallen. Maar ook kan het uitkomst bieden wanneer je oog in oog komt te staan met de ongewenste aanwezigheid van een persoon, zodat je snel alarm kan slaan in noodsituaties en de nooddiensten per direct verwittigd worden.
  • Bescherming tegen o.a. brand: Nieuwe systemen zijn er vrijwel allemaal op uitgerust dat ook brand, CO₂ en wateroverlast gedetecteerd én gemeld worden. Niet alleen via een seintje aan jou, maar ook direct bij de hulpdiensten. Zo beperk je zoveel mogelijk de schade en belangrijker nog: je dierbaren blijven veilig.
  • Gebruik van een app: Alle meldingen, bediening en nog veel meer gebruiksgemak krijg je door gebruik te maken van de app die veel moderne alarmsystemen bieden.

Een app bij je alarmsysteem?

De meeste nieuwe alarmsystemen hebben de mogelijkheid om te koppelen met een app. Dat hoeft niet, maar er hangen wel heel veel voordelen aan. Wat ons betreft, is het gebruik van de app van een modern alarmsysteem, de beste reden om je oude systeem te upgraden of vaarwel te zwaaien. 

Met de app bedien je je alarmsysteem vanaf elke plek. Ook als je niet thuis bent. Op afstand kun je bijvoorbeeld het systeem in- en uitschakelen, zones overbruggen, codes aanmaken en wissen, personen als poetshulp of pakjesbezorger toelaten. Is er alarm? Dan worden jij en alle andere contactpersonen die de app gebruiken onmiddellijk op de hoogte gebracht via een push melding.

Naast alle mogelijkheden die de app biedt rondom toegang en het beheer van het systeem, kunnen ook andere zaken in huis gekoppeld worden aan de app. Elektrische rolluiken, verlichting, diverse apparaten en zelfs de temperatuurregeling in huis. Regel je het beheer slim vanuit de app, dan bespaar je zo al gauw de nodige euro’s op energiekosten. En al helemaal als je je dagelijkse routines als scenario in de app zet. Zo kun je met één simpele druk op de knop, of in de app of op het bedieningspaneel van je systeem, een scenario activeren. Bij het vertrekken van huis activeert het alarm, gaat de verlichting uit, schakelen alle apparaten uit en gaat de verwarming omlaag. Zelfs als je op vakantie bent, kun je zo doen lijken alsof er iemand thuis is. Wedden dat een inbreker jouw huis links laat liggen?

 

Het kostenplaatje

De grootte van de investering is compleet afhankelijk van je huidige situatie en dus of je jouw systeem kan upgraden of dat er een volledig nieuw systeem nodig is. Of het mogelijk is om je systeem te upgraden, is afhankelijk van enkele factoren. 

Is je huidig systeem bekabeld, draadloos of een combinatie van beide? Bij een draadloos systeem moet alles vervangen worden. Hoe meer componenten, hoe hoger het kostenplaatje. Beschik je over een hybride systeem dan moeten zowel de centrale, alle klavieren alsook alle draadloze componenten vervangen worden. 

Bij een bekabeld systeem kunnen de centrale en de bedieningspanelen worden vervangen. De overige componenten, zoals detectoren, magneetcontacten en sirene binnenshuis kunnen behouden blijven. Hierdoor kun je perfect voor een ander merk en dus een upgrade kiezen. Bij sommige merken is het mogelijk het moederbord of het hart van het systeem te vervangen door de laatste nieuwe variant. Hiermee krijg je direct toegang tot nieuwe toepassingen zoals het gebruik van de app. Een minimale investering met maximaal rendement!

Nog één tip

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, willen we je tot slot nog een belangrijke tip meegeven. Namelijk: bekijk je beveiligingsconcept opnieuw! De techniek wordt slimmer, inbrekers inventiever en ook jij staat niet stil in je leven. Daardoor kan het zomaar zijn dat je situatie nu anders is en dus je huidige alarmsysteem niet meer voldoende helpt. Merkbaar óf onmerkbaar. 

Misschien zijn er verbouwingswerken uitgevoerd waardoor je beveiliging niet meer 100% waterdicht is. Via de nieuwe aanbouw achter je huis klimt een inbreker makkelijk via de eerste etage je woning binnen, als je hiervoor je systeem niet hebt aangepast. Of een wijziging in je gezinssituatie kan tot andere behoeften leiden. Iedere leeftijd vraagt om andere behoeften. Denk maar aan een personenalarm. Stuur je tieners veilig op weg of geef senioren de mogelijkheid om langer comfortabel thuis te wonen. 

Het is van belang om een beveiligingsexpert mee te laten kijken naar jouw situatie. Zo krijg je een duidelijke kijk op de mogelijkheden die beantwoorden aan jouw behoeften. Vandaag én morgen.


Lees ook eens dit eens

Naar overzicht

Overtuigd van de kracht van MOM Security?

Bereken de prijs van een beveiligingssysteem op maat

Monique Van Vlierden

Zaakvoerster

Bel +32 (0)11 23 48 88

Mail versturen